Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Як отримати санаторно-курортні путівки, придбані за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Як отримати санаторно-курортні путівки, придбані за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Настає період літніх відпусток, і наші працівники вирішують: де і як отримати путівку на оздоровлення. Надаємо інформацію про порядок і особливості отримання санаторно-курортних путівок, придбаних за рахунок коштів Фонду соціального страхування.

Мають право на отримання послуги:

Особи, які є застрахованими в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, та члени її сім’ї. Членами сім’ї застрахованої особи є: чоловік (дружина), дитина віком від 4 до 18 років, а також особа, що навчається у вищому навчальному закладі з денною формою навчання.

Документи, які необхідно подати:

  1. Заява;
  2. Медична довідка для отримання путівки форма №070/о (у випадку отримання путівки на члена сім’ї форму №070/о також для нього).

Як отримувати послугу:

Путівка видається застрахованій особі за основним місцем роботи в період відпустки.

Для отримання путівки на санаторно-курортне лікування необхідно: звернутись до комісії (уповноваженого) із соціального страхування підприємства, установи, організації у випадку, якщо особа застрахована на добровільних засадах до робочого органу Фонду за місцем обліку.

Відповідно до поданої застрахованою особою заяви страхувальник подає до робочого органу відділення Фонду заявку про виділення путівок за рахунок коштів Фонду на санаторно-курортне лікування для застрахованих осіб і членів їх сімей.

Путівка до санаторію видається після сплати застрахованою особою часткової вартості путівки до каси страхувальника, а при відсутності каси - через установу банку на транзитний рахунок органу Фонду за місцем обліку страхувальника.

Розмір часткової оплати вартості путівки:

  • путівка в одномісний номер для дорослого – 50% вартості путівки;
  • путівка в двомісний номер для дорослого – 20% вартості путівки;
  • путівка для лікування дитини – 10% вартості путівки;
  • путівка для лікування дитини та дорослого – 10% вартості путівки;
  • путівка для лікування двох дітей та дорослого – безкоштовно;
  • путівка до реабілітаційного відділення – безкоштовно.

Путівка до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу видається лікувально-профілактичним закладом застрахованій особі, дитині або двом дітям у супроводі одного із застрахованих батьків або застрахованої особи, яка їх замінює (опікунові, піклувальнику), згідно з висновком відбіркової комісії лікувального закладу щодо направлення хворих до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів, у якому вона перебуває на лікуванні, за наявності довідки страхувальника. До путівки додається виписка з медичної карти хворого з висновком відбіркової комісії та рекомендаціями щодо подальшого лікування його в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу.

Порядок отримання застрахованими особами і членами їх сімей санаторно-курортного лікування, що сплачується за рахунок коштів Фонду, затверджений постановою правління Фонду від 25.02.2009 №12 та зареєстрований в Міністерстві юстиції України 14.04.2009 за №339/16355 (із змінами та доповненнями).

 

Джерело: http://vd.fse.gov.ua/