Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Девіз Дня охорони праці у 2014 році — Безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві

Девіз Дня охорони праці у 2014 році — Безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Відповідно до Указу Президента від 18 серпня 2006 року № 685/2006 «Про День охорони праці» в Україні було підтримано ініціативу Міжнародної організації праці з відзначення 28 квітня Всесвітнього дня охорони праці.

Основною метою цього заходу є привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, вшанування пам’яті осіб, які загинули на виробництві

У 2014 році Всесвітній день охорони праці за рекомендацією Міжнародної організації праці відзначатиметься під девізом — Безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві.

Актуальність відповідної тематики обумовлена тим, що сьогодні хімічні речовини та їх сполуки є одними з основних, як у повсякденному житті людини, так і на виробництві.

Профспілки завжди вважали охорону праці одним з приорітетних напрямків своєї роботи. Згідно з Законом України "Про охорону праці" громадський контроль за дотриманням вимого цього закону здійснюють саме профспілки.

І саме їх ціллю є забезпечення на підприємствах та в організаціях високих стандартів з питань охорони праці, створення безпечних умов праці, виключення випадків виробничого травматизму та захворюваності.