Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Робоча нарада керівників членських організацій та апарату Міськпрофради з вирішення поточних питаннь та планування роботи на лютий-березень 2013 року

Робоча нарада керівників членських організацій та апарату Міськпрофради з вирішення поточних питаннь та планування роботи на лютий-березень 2013 року. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

5 лютого 2013 року відбулася робоча нарада керівників членських організацій та апарату Міськпрофради з вирішення поточних питаннь та планування роботи на лютий-березень 2013 року.

Засідання вів голова Київської міської ради профспілок Валентин Мельник, який ознайомив, присутніх в залі, з запланованими Міськпрофрадою заходами на найближчі місяці.

Зі слів Валентина Мельника, на 7 лютого в Міськпрофраді заплановано проведення засідання Молодіжної ради. Логічним продовженням, якого буде проведення 20 лютого – в день соціальної справедливості – круглого столу на якому розглядатимуться питання соціальної захищеності молоді. 

Для більш змістовної роботи Молодіжної ради та круглого столу голова Міськпрофради закликав керівників членських організацій при визначенні делегатів, на ці заходи, керуватися зацікавленістю молодих людей в таких зустрічах, та активністю при формуванні списку проблем, які хвилюють молодь, і напрацюванням шляхів по їх вирішенню.

19 лютого  в Великому залі Міськпрофради відбудеться засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради на якому будуть обговорені питання, які накопичилися з часу останнього засідання ради.

Перший день весни, 1-го березня, Київська міська рада профспілок планує зустріти разом з кращою половиною людства – з жінками, які входять до членських профспілкових організацій,  щоб привітати їх святковим концертом зі святом кохання та краси – з 8 Березня.

Озвучивши графік проведення запланованих Міськпрофрадою заходів, Валентин Мельник надав слово керівникам Управлінь Київської Міськпрофради, які відзвітувалися перед головами членських профспілкових організацій, щодо зробленої та запланованої їхніми Управліннями роботи.

Начальник Управління з соціально-економічних відносин Олена Панова повідомила, що в їхньому управлінні створена «гаряча лінія» за номером 279-08-86, на який пропонується членам профспілкових організацій повідомляти про випадки виплати зарплат в "конвертах" та неофіційного працевлаштування.

«Від викорінення явища - зарплатні в «конвертах» - залежить не тільки наповненість державного бюджету країни, а в першу чергу – це соціальна захищеність працівників», - наголосила Олена Панова.

Жваве обговорення, під час наради, викликало питання перерахування премій для голів профкомів, оскільки вже є випадки звернення до суду з позовами від Комунальних підприємств до голів профкомів про неправомірність отримання ними премій за результатами перевірок КРУ м. Києва.

Людмила Литвин, начальник Управління з гуманітарних питань, спортивних заходів та міжнародної роботи, звернула увагу керівників членських профспілкових організацій на проведення вже третього за ліком  конкурсу-огляду дитячої художньої самодіяльності та творчості «Зорепад Надій III» серед дітей, членів профспілок працівників підприємств, організацій , установ міста Києва. І закликала до 1 квітня визначитися з учасниками заключного концерту «Зорепаду Надій III», який відбудеться 18 квітня.

Київська міська рада профспілок також оголосила про проведення фотоконкурсу «Профспілки столиці: миті життя». Як зазначила Наталя Ганзевич начальник Управління Інформаційного забезпечення, конкурс проводитиметься за трьома номінаціями: «Безпека праці – понад усе», «Вміємо працювати – вміємо відпочивати» та «Молодь – майбутнє профспілок», і переможці та номінанти конкурсу отримають грошові нагороди та їхні роботи будуть представлені для огляду в Великій Залі засідань Київської міської ради профспілок.

 

Джерело:profrada.kiev.ua