Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Григорій Осовий: «Профспілки – за цілісність та незалежність України»

Григорій Осовий: «Профспілки – за цілісність та незалежність України». Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Позиція Федерації профспілок України щодо ситуації навколо Криму полягає у тому, що наша країна як унітарна має зберігати свою цілісність, незалежність, і люди мають на її території жити, працювати і творити спокійно. Про це заявив В.о. Голови ФПУ Григорій Осовий.

Профспілковий лідер наголосив: позиція профспілок знайшла відображення у  відповідних заявах Ради ФПУ та Федерації профспілок у цілому. Була також реакція на дії з боку окремих структур Російської Федерації. Зокрема як в.о. Голови Національної тристоронньої соціально-економічної ради Григорій Осовий  підписав два звернення на адресу Громадської палати РФ з застереженням і проханням, щоб цей поважний інститут теж займав активну громадянську позиції у тому конфлікті, який зараз виник між нашими державами.

«Ми заявили, що між нашими країнами та нашими народами не може бути ніяких міжнаціональних протиріч і проблем, - підкреслив він. – Вони підігріваються штучно або політиками, або окремими групами екстремістів. З іншого боку я звернувся до поважного керівника цей інституції Євгена Веліхова, відомого академіка. Хто пам’ятає, під час подій на Чорнобильської АЕС він перебував тут та брав активну участь у забезпечуванні захисту від ядерної загрози не тільки України, а й всього людства. Я попросив його, щоб було адекватне, зважене відношення членів Громадської палати до подій, що зараз відбуваються між нашими країнами. Справа у тому, що нам стало відомо, що окремі  її члени, перебуваючи в Криму, вже проводять агітацію для того, щоб громадяни України набували громадянство Росії, а також відносно референдуму. Ми вважаємо, що це є прямим втручанням у внутрішні справи нашої держави. Тому хочу зазначити, що профспілки проявляють солідарність і розуміння у питаннях збереження цілісності та незалежності нашої країни. Ми маємо відповідну підтримку цієї позиції з боку міжнародних організацій. Доречі, й наші колеги з Федерації незалежних профспілок Росії теж надіслали свою заяву з цього приводу, з текстом якої можна ознайомитись на офіційному сайті ФПУ. Ця заява також свідчить про взаєморозуміння та солідарну позицію профспілок України та Росії».

 Інформаційно-аналітичний центр ФПУ  

 

Джерело: http://www.fpsu.org.ua/