Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Презентація автомобілів швидкої медичної допомоги

Презентація автомобілів швидкої медичної допомоги. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

За участю Міністерства охорони здоров’я України 6 лютого 2014 року було презентовано автомобілі швидкої медичної допомоги на базі Peugeot Boxer, вироблені компанією «Ілатанмед», яка стала одним із переможців тендеру МОЗ України.

Під час прес-туру на виробництво, представникам засобів масової інформації показали карети швидкої класу В, у якій може здійснюватися інтенсивна медична допомога в дорозі, тож і вимоги до даного типу підвищені.

За словами директора виробника Євгена Бубнова, «Ілатанмед» поставить 150 таких автомобілів вже до кінця березня, укомплектованих найсучаснішим медичним обладнанням провідних світових виробників із США, Японії, Південної Кореї та країн Західної Європи.

Журналісти також побачили, як із базового автомобіля Peugeot Boxer створюється надсучасна карета швидкої медичної допомоги. Спочатку в машину врізаються вікна, встановлюються спеціальні сигнали, далі переобладнується салон та встановлюється спеціальне електрообладнання, тепло-, вібро- і звукоізоляція, переговорні пристрої. Відповідно до норм національного стандарту ДСТУ 7032: 2009 до автомобілів швидкої медичної допомоги машину оклеюють у відповідний колір, наносять написи «Швидка медична допомога», «103». Після цього встановлюється медичне обладнання, яке відповідає саме цій категорії автомобіля.

Але перед постачанням до медичних закладів авто і все його обладнання мають пройти ряд експертиз на відповідність тендерним, технічним умовам і вимогам українського стандарту. Подібні дослідження наразі проходять зразки швидких, вироблених на підприємствах інших переможців тендеру – НВО «Практика» та «АІС-Столиця».

Тому фахівці уповноваженого МОЗ України ДП «Політехмед» провели перший експертний огляд машини «Ілатанмеду» безпосередньо на виробництві та у присутності журналістів.

За словами провідного експерта ДП «Політехмед» Емануїла Сінанова, попередній огляд авто щодо зовнішнього вигляду, комплектності, правильності встановлення медичного обладнання, його кріплення, відповідності наявного устаткування документації тощо показав, що карета швидкої повністю відповідає вказаному типу та стандартам. Але загальний висновок щодо придатності Peugeot Boxer типу В має надійти після ряду професійних експертиз.

Після попередніх фахових оглядів зразок автомобіля надійде до незалежних експертів, а справжнє випробування Peugeot класу В повинно пройти українськими дорогами та отримати схвалення професійних бригад екстреної медичної допомоги. По завершенні усіх процедур швидкі будуть відправлені у регіони.

Нагадаємо, 4 листопада 2013 року було оголошено результати тендеру, що проводив МОЗ України на закупівлю карет швидкої допомоги. У результаті торгів вперше за роки Незалежності одночасно буде придбано 1 412 одиниць соціально необхідної техніки. Зокрема, це 143 автомобілі типу С (реанімобіль), 1 063 машини екстреної медичної допомоги типу В (в яких можна здійснювати інтенсивну терапію) і 206 одиниць типу А (лінійна терапія, тобто доставка до лікувального закладу хворого, який не потребує інтенсивної медичної допомоги в дорозі). Серед закуплених карет – якісні автомобілі швидкої медичної допомоги на базі автобусу ГАЗ 32213 і Peugeot Boxer. Закуплені карети швидкої будуть рівномірно розподілені між регіонами відповідно до заявок та наявного забезпечення спеціальним санітарним автотранспортом.

Прес-служба Міністерства охорони здоров'я

 

Джерело: http://ukrsocium.com/