Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Роботу пунктів обігріву та інших об'єктів соціальної інфраструктури - під осообистий контроль керівників регіональних управлінь соцзахисту

Роботу пунктів обігріву та інших об'єктів соціальної інфраструктури - під осообистий контроль керівників регіональних управлінь соцзахисту. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

У зв'язку з погіршенням погодних умов кожен керівник регіональних служб соціального захисту має особисто контролювати роботу пунктів обігріву та інших об'єктів соціальної інфраструктури. Про це в ході всеукраїнської селекторної наради з начальниками управлінь соціального захисту нагадала в.о. міністра соціальної політики Наталія Королевська.

«Сьогодні я побувала в територіальному центрі соціального обслуговування населення Солом'янського району Києва, де працює банк теплого одягу, а також пункт обігріву громадян в Святошинському районі Києва. Поспілкувалася з людьми, перевірила, як піклуються про них, як годують. Наполегливо рекомендую керівникам в регіонах - самі поїдьте і подивіться, що відбувається у ваших терцентрах і пунктах обігріву», - сказала вона.

За словами Наталії Королевської, це необхідно, щоб бути впевненими в тому, що і насправді все йде саме так, як представлено у звітах підлеглих. «Щоб не було ситуації, коли перед вами звітують підлеглі, і на папері все чудово, а на ділі є проблеми. Майте на увазі, якщо такі випадки будуть виявлені, до керівників будуть прийняті найжорсткіші заходи», - сказала в.о. Міністра, підкресливши, що до подібних завдань потрібно ставитися не тільки професійно, а й суто по-людськи.

В.о. міністра також доручила посилити контроль за діяльністю стаціонарних установ, де постійно проживають люди, забезпечити заклади дизельними генераторами, розчистити під'їзні шляхи для безперебійної подачі продуктів харчування і перевірити запаси продуктів, медикаментів, теплого одягу та інше.

Як зазначила Наталія Королевська, від ускладнення погодних умов на минулому тижні постраждали і деякі установи соціальної сфери. Зокрема, в Миколаївській області залишилися без світла Лупаревський психоневрологічний інтернат, де проживають 150 осіб, і стаціонарне відділення Березанського районного територіального центру, де постійно знаходяться 17 осіб.

У цілому, як підкреслила Наталія Королевська, ситуація знаходиться під контролем. «Проте ми не маємо права втрачати пильності. Ми відповідаємо за тисячі людей і повинні бути готові до будь-якої несподіванки», - підкреслила в.о. міністра.

 Довідка.

Сьогодні в регіонах діють майже 900 оперативних штабів, які координують роботу підрозділів місцевих органів влади, що відповідають за нормальну роботу установ і закладів, де постійно проживають люди.

На вулицях діють 1,3 тис. патрульних бригад. Працюють більше 700 пунктів роздачі гарячої їжі та майже 1,5 тис. пунктів обігріву.

Проведено більше 260 тис. додаткових обстежень самотніх і самотньо проживаючих громадян похилого віку та інвалідів.

Завдяки цій роботі виявлено майже 130 тис. осіб, які потребували допомоги, 120 тис. з них таку допомогу отримали.

 

Джерело: http://www.mlsp.gov.ua/