Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Мінсоцполітики та Світовий банк домовилися про надання Україні 300 млн. доларів на розвиток соціальної сфери

Мінсоцполітики та Світовий банк домовилися про надання Україні 300 млн. доларів на розвиток соціальної сфери. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Україна отримає інвестиційну позику у 300 млн. доларів на реалізацію проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України». Про це йшлося під час зустрічі Міністра соціальної політики України Наталії Королевської з головою Представництва Світового банку в Білорусі, Молдові та Україні Чімяо Фаном.

Міністерство соціальної політики та Світовий банк домовилися про надання Україні 300 млн. доларів на реалізацію протягом найближчих 6-ти років проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України».

Перший компонент проекту – у розмірі 200 млн. доларів піде на фінансування розширеної програми державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям. Він надаватиметься Міністерству фінансів як складова доходної частини державного бюджету. Другий компонент – у розмірі 100 млн. доларів - буде надано Мінсоцполітики на підвищення ефективності системи соціальної підтримки.

За словами Міністра, започаткування цього проекту у наступному році допоможе як бюджету України в цілому, так і Міністерству соціальної політики безпосередньо посилити соціальний захист вразливих категорій населення.

«Критерії та індикатори цього проекту збігаються з вимогами Соціальних ініціатив Президента України, оскільки позиція і Президента, і Уряду полягає у посиленні соціального захисту найуразливіших верств населення. Тому ми зробимо все можливе, щоб вчасно завершити усі підготовчі процедури та перейти до реалізації проекту», - наголосила Наталія Королевська.

Також, за її словами, Мінсоцполітики наполягатиме, щоб до проекту були включені заходи щодо запровадження сімейних форм виховання для дітей-сиріт та системи дистанційного навчання персоналу органів соціальної сфери. «Ми категорично проти застарілих інтернатних форм виховання, і тому звертаємо вашу увагу на це питання. І також для нас, безумовно, важливим є підвищення професійного рівня фахівців соціальної сфери, підняття престижності роботи у соціальній сфері», - наголосила Наталія Королевська.

У свою чергу, голова Представництва Світового банку Чімяо Фан зазначив, що протягом останнього тижня разом з іншими представниками фінансової установи відвідав низкууправлінь соціального захисту населення у східних областях України. «Мені приємно відзначити, що ми задоволені побаченим. Цей візит ще більше посилює наше бажання співпрацювати та ті зусилля, які ми докладаємо до реалізації наших спільних планів. Цей проект є показником нашого бажання співпрацювати», - наголосив голова Представництва Світового банку.

Також, аби продемонструвати бажання співпрацювати і підкреслити важливість цього проекту, представники Світового банку висловили готовність у рамках проекту співфінансувати щорічне збільшення програми допомоги малозабезпеченим сім’ям на 25% - у разі збільшення видатків держави на ці цілі. «Більш конкретні пропозиції будуть обговорені між представниками Міністерства соціальної політики та нашої фінансової установи вже найближчим часом», - зазначив Чімяо Фан. Наталія Королевська зауважила, що особисто контролюватиме реалізацію проекту, оскільки він є ефективним інструментом впровадження європейських стандартів у соціальній сфері.

 

Джерело: http://www.mlsp.gov.ua