Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Громадські організації інвалідів закликали до збереження соціального миру та стабільності

	Громадські організації інвалідів закликали до збереження соціального миру та стабільності. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

«Громадські організації інвалідів України підтримують прагнення громадян України будувати суспільство, в основі якого – європейські орієнтири. Побудована у країнах Європейського Союзу система цінностей, в тому числі і у ставленні до людей з особливими потребами, має бути прикладом для України», – зазначається у заяві.

Разом з тим автори переконані, що шлях для досягнення європейських стандартів життя має бути демократичним і цивілізованим. «Протистояння, конфронтація або ультиматуми є неприйнятним шляхом для демократичного суспільства», – наголосили представники громадських організацій інвалідів.

Вони висловили жаль, що ситуація, яка склалася сьогодні у місті Києві, не найкращим чином відобразилася на людях з особливими потребами, які прибули у столицю для участі у численних заходах з нагоди Міжнародного дня інвалідів 3 грудня. «Ми стурбовані тим, що блокування приміщень внаслідок акцій протесту стали приводом для скасування низки важливих для нас заходів», – відзначається у заяві.

«Ми з розумінням ставимося до ситуації, але у той же час закликаємо усі сторони проявити мудрість, не допустити загострення ситуації та знайти шлях виходу із ситуації, в основі якого – соціальний мир та стабільність», – підсумували представники громадських організацій інвалідів.

Як повідомили організатори, на 3-4 грудня в Українському домі були заплановані заходи з нагоди Міжнародного дня інваліда: виставка виробів художньо-прикладного мистецтва, виготовлених особами з інвалідністю, Міжнародна конференція «Соціальні послуги людям з обмеженими можливостями: Європейський досвід та спрямування політики в Україні», виставка засобів реабілітації, а також досягнень у навчанні та зайнятості осіб з інвалідністю тощо.

Довідково 

У 1992 році Генеральна Асамблея ООН у спеціальній резолюції проголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів. Цей день відзначається з метою інтеграції інвалідів до життя суспільства.

Додаток

ЗАЯВА ОРГАНІЗАЦІЙ ІНВАЛІДІВ ЩОДО СИТУАЦІЇ У КРАЇНІ

Громадські організації інвалідів України підтримують прагнення громадян України будувати суспільство, в основі якого – європейські орієнтири. Побудована у країнах Європейського Союзу система цінностей, в тому числі і у ставленні до людей з особливими потребами, має бути прикладом для України.

В основу політики країн Європейського Союзу щодо людей з особливим потребами покладено створення безбар’єрного середовища, максимальна інтеграція таких людей у суспільне життя, інклюзивна освіта, забезпечення роботою, засобами реабілітації, тощо. Саме тому ми виступаємо за те, щоб такі стандарти були запроваджені й в Україні!

Разом з тим ми переконані, що шлях для досягнення європейських стандартів життя має бути демократичним і цивілізованим. Протистояння, конфронтація або ультиматуми є неприйнятним шляхом для демократичного суспільства.

Нажаль, ситуація, яка склалася сьогодні у місті Києві, не кращим чином відобразилася на людях з особливими потребами, які прибули у столицю для участі у численних заходах з нагоди Міжнародного дня інвалідів 3 грудня. Ми стурбовані тим, що блокування приміщень в наслідок акцій протесту стали приводом для скасування низки важливих для нас заходів.

Ми з розумінням ставимося до ситуації, але у той же час закликаємо усі сторони проявити мудрість, не допустити загострення ситуації та знайти шлях виходу із ситуації, в основі якого – соціальний мир та стабільність.

 

Всеукраїнська організація інвалідів «Союз організацій інвалідів України»

Всеукраїнська асоціація працездатних інвалідів