Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Столична влада обговорила з громадськістю схему розміщення малих архітектурних форм

Столична влада обговорила з громадськістю схему розміщення малих архітектурних форм. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

20 листопада за ініціативи столичної влади зібралися представники Громадської ради при КМДА для обговорення концепції Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності у Києві.

Громадськість, насамперед, цікавило, чи враховувався соціальний аспект при розробці схеми, зокрема, чи вивчалися пропозиції населення щодо місця розташування тимчасової споруди та її асортимент, чи відповідає запропонована схема нормам, закладеним у Генеральному плані розвитку міста Києва до 2025 року, чи розроблена програма працевлаштування людей, які наразі здійснюють торгівлю в малих архітектурних формах тощо.

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко пообіцяв врахувати всі зауваження та пропозиції, а також продовжити громадські обговорення нової концепції Комплексної схеми. Так, заплановані ще зустрічі з представниками органів самоорганізації населення щодо плану розташування МАФів на підконтрольній їм території та з представниками громадських організацій, які працюють у сфері малого і середнього бізнесу.

«Розробляючи цю схему, ми мали дві мети: перша – це дати можливість сегменту малого й середнього бізнесу працювати в легітимній схемі, друга – це відповідь на соціальний настрій. Кияни не хочуть мати в місті таку кількість малих архітектурних форм. Про це свідчать звернення громадян, що надходять на міський Контакт-центр», – додав Анатолій Голубченко.

На громадському слуханні представники влади наголосили також, що Комплексна схема розроблялася з урахуванням вимог будівельних, санітарно-гігієнічних норм, а також чинних містобудівних обмежень і вимог щодо охорони навколишнього природного середовища та раціонального використання територій, охорони історико-культурної спадщини, земельно-господарського устрою.

Виходячи з цих норм, було враховано такі обмеження для розташування малих архітектурних форм:

Перелік основних зон обмежень  

Об’єкт

Мінімальна відстань

від проїжджої частини вулиць

не менше ніж 5 метрів

від підземного пішохідного переходу

не менше ніж 20 метрів

від входу-виходу з метро

не менше ніж 20 метрів

від перехрестя вулиць

не менше ніж 20 метрів

від залізничних переїздів

не менше ніж 100 метрів

від зупинки міського транспорту

не менше ніж 20 метрів

від капітальних споруд

не менше ніж 10 метрів

прибережні захисні смуги

для малих річок, струмків і потічків, а також ставків площею менше 3 га – 25 метрів;

для середніх річок, водосховищ на них, водойм, а також ставків площею понад 3 гектари – 50 метрів;

для великих річок, водосховищ на них та озер – 100 метрів.

 Перелік додаткових обмежень, встановлених протоколом від 20.08.2013 року 

Об’єкт

Мінімальна відстань

від об’єктів пам’ятно-охоронного значення

не менше ніж 20 метрів

від дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів

не ближче ніж 100 метрів (у разі продажу тютюнових та алкогольних виробів – не ближче ніж 200 метрів)

від державних та муніципальних установ

не ближче ніж 50 метрів

від медичних закладів

не ближче ніж 50 метрів

 Загалом у місті має залишитися 6500 тимчасових споруд. Комплексна схема буде затверджена у вигляді графічних (у gis-форматі) і текстових матеріалів та у вигляді набору геопросторових даних, представлених на веб-порталі, на якому кожен мешканець міста матиме можливість ознайомитися з нею.

 

Джерело: http://kievcity.gov.ua