Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Нарада керівників членських організацій Київської Міськпрофради та Президія КМРП

Нарада керівників членських організацій Київської Міськпрофради та Президія КМРП. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

12 листопада 2013 року в Великій залі засідань відбулися нарада керівників членських організацій Київської Міськпрофради та Президія КМРП.

На нараді розглядалися такі питання:

- Про врегулювання трудових спорів на підприємстві (доповідач: Євген СНІГУР - начальник відділення національної служби посередництва і примирення в м. Києві та Київській обл.)

- Інформація Молодіжної ради Міськпрофради (доповідач: Марія СЕМЕНОВА – голова Молодіжної ради)

- Про хід проведення новорічно-різдвяних заходів в «Українському Домі» (доповідач: Інна ГАЙДЕЙ – начальник відділу забезпечення проведення заходів ДП «Національний центр ділової та культурної співпраці та культурного співробітництва «Український дім»).

На засіданні Президії Київської міської ради профспілок було винесено питання солідарної підтримки працівників КП «Київпастранс» Київською Міськпрофрадою та її членськими організаціями.

Нагадаємо, що на комунальному підприємстві «Київпастранс» починаючи з травня місяця виникли проблеми зі своєчасною виплатою заробітної плати. Станом на 1 листопада заборгованість складає 30% ЗП за серпень та повністю за вересень-жовтень.

Міськпрофрада та міський профспілковий комітет працівників ЖКГ неодноразово зверталися до прем’єр-міністра України Миколи АЗАРОВА, профільних міністрів і на сам кінець до Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА з проханням особистого втручання у вирішення питання погашення заборгованості з виплати заробітної плати на найбільшому комунальному підприємстві міста Києва. Проте ситуація на підприємстві й досі залишається плачевною.

17 жовтня 2013 року Кабінет міністрів України прийняв розпорядження від 17 жовтня 2013 року за № 826-р, яким шляхом перерозподілу обсягів субвенцій з державного бюджету міському бюджету м. Києва на здійснення державних програм соціального захисту у 2013 році було виділено суму в розмірі 50 млн. грн. Міська влада обіцяла спрямувати ці кошти на погашення заборгованості по заробітній платі на підприємстві. Але вони так і не надійшли до міського бюджету міста.

Враховуючи складну матеріальну ситуацію працівників КП «Київпастранс» Президія Київміськпрофради прийняла рішення виділити кошти в сумі 50 тис. грн для первинних профспілкових організацій КП, які в свою чергу мають бути спрямовані на матеріальну підтримку найбільш нужденних.

На сам кінець засідання Президії було обговорено питання організації проведення Новорічно-різдвяних заходів для дітей та підлітків в період зимових канікул.

Цього року, як і минулого, «Головна профспілкова ялинка міста» буде проведена в ЦДКС «Український дім».

 

Джерело: http://profrada.kiev.ua