Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Кількість документів для отримання державної допомоги при народженні дитини скорочено

Кількість документів для отримання державної допомоги при народженні дитини скорочено. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Скорочення кількості документів, необхідних для отримання державної допомоги при народженні дитини, - черговий крок до спрощення процедури оформлення соціальних виплат. Про це сказала Міністр соціальної політики Наталія Королевська, коментуючи підписання Президентом Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо скорочення кількості документів для отримання державної допомоги при народженні дитини».

«Президент підписав закон щодо скорочення кількості документів для отримання державної допомоги при народженні дитини. Найближчим часом для її оформлення буде достатньо паспорта, свідоцтва про народження та заяви одного з батьків. Це - один із кроків, щоб зробити систему оформлення державної допомоги та інших виплат максимально простою та зручною для людини», - сказала вона.

Наталія Королевська нагадала, що раніше вже була спрощена система оформлення субсидій для громадян, які працювали на декількох підприємствах за попередній період. «У найближчому майбутньому для оформлення будь-якого виду соціальних виплат буде достатньо одного паспорта» , - сказала вона.

Міністр повідомила, що в жовтні 2013 року на виплату державних допомог (сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям) Державна казначейська служба перерахувала регіональним фінансовим органам кошти в сумі 3 млрд. 401,03 млн. грн.

«Загалом за січень-жовтень цього року державні соціальні допомоги профінансовані на загальну суму 32,4 млрд. грн., що майже на 20% більше, ніж за аналогічний період минулого року», - повідомила вона.

Довідка.

Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо скорочення кількості документів для отримання державної допомоги при народженні дитини» набере чинності в 2014 році після внесення відповідних змін до нормативно-правової бази.

 

Джерело: mlsp.gov.ua