Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

У Києві ветеранам розпочали видавати адресну матеріальну допомогу

У Києві ветеранам розпочали видавати адресну матеріальну допомогу. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

З нагоди 70-річчя визволення Києва від фашистських загарбників, а також 69-ї річниці визволення України, ветерани Великої Вітчизняної війни та жертви нацистських переслідувань почали отримувати адресну матеріальну допомогу.

Так, відповідно до рішення Київради, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною отримають по 1500 грн. По 1000 грн. отримають учасники героїчної оборони Києва та народного ополчення, а також інваліди війни І групи та колишні малолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаних інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин. По 900 і 800 грн. отримають інваліди ІІ та ІІІ груп відповідно.

Виплати в сумі 900 грн. отримають ветерани підпільно-партизанського руху та праведники Бабиного Яру в сумі 800 грн. Учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, виплатять по 700 грн. Удови Героїв Радянського Союзу отримають 200 грн., по 100 грн. – учасники війни та колишні в’язні концентраційних таборів, гетто, особи, які були насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів, учасники боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога, члени сімей загиблих та дружини (чоловіки) померлих інвалідів війни, учасників бойових дій.

На зазначені виплати в міському бюджеті передбачено понад 26 мільйонів 704 тисячі гривень.

 

Джерело: ukrsocium.com