Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

У Києві пройшла конференція на тему: «Нетипова зайнятість: виклики для гідної праці в Україні»

У Києві пройшла конференція на тему: «Нетипова зайнятість: виклики для гідної праці в Україні». Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Київські профспілки спільно з представниками державних та місцевих, районних органів влади столиці, громадськими організаціями міста та науковцями впродовж двох днів 23-24 жовтня 2013 р., розбиралися з питанням «Нетипова зайнятість: виклики для гідної праці в Україні».

У конференції, яку провів Фонд імені Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі, взяли участь профспілкові організації сфери обслуговування, ЖКХ, торгівлі, будівництва, енергетики, атомної енергетики, підприємств легкої, хімічної та фармацевтичної галузей та інші (40 учасників в перший день, 80 – на другий день).

23 жовтня конференція проходила в приміщенні ФПУ. Розглядалися питання щодо Глобальних підходів до питань атипової зайнятості та загроз, які створюють нетипові форми зайнятості. Розповсюдження атипових форм зайнятості в Україні. Приклади порушення прав працівників. Найкращі практики боротьби профспілок з нетиповими формами зайнятості в Україні та перспективи покращення соціально-трудових прав працівників.

В обговоренні взяли участь Сергій Кондрюк, заступник голови Федерації профспілок України, Володимир Рижих, заступник Голови Київської Міськпрофради, Урсула Кох-Лаувітц, директор Регіонального Представництва Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі, Еллана Молчанова, Київський національний економічний університет, Богдан Оверковський, представник Профспілки металургів України, Микола Судаков, Інститут підготовки кадрів державної служби зайнятості, Ірина Кіркіна, Асоціація агентств зайнятості України, Людмила Цимбал, Київський національний економічний університет, Ірина Новак, Інститут демографії та соціальних досліджень, Давиденко Олександр, представник Профспілки енергетиків України, Василь Андрєєв, представник Профспілки працівників будівництва України та інші.

24 жовтня відбулося продовження дискусії в приміщенні Колонної зали КМДА. Сергій Кондрюк, заступник Голови Федерації профспілок України, Валентин Мельник, Голова Київської Міськпрофради, Урсула Кох-Лаувітц, директор Регіонального Представництва Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі , Наталія Хоменко, перший заступник директора депратаменту соціальної політики КМДА, Валентина Проскуріна, Ліга соціальних працівників України, Віктор Левченко, представник Головного управління Міністерства доходів у м.Києві, Віктор Сухомлін, директор Київського міського центру зайнятості обговорили такі проблеми Поточного стану ринку праці в Україні та нетипових форм зайнятості, як:

- Легалізація зайнятості та зарплати – один із пріоритетів соціально-економічної політики держави

- Вдосконалення діючого законодавства з питань легалізації трудових відносин та заробітної плати

- Розповсюдження нетипових форм зайнятості. Соціальний захист працівників.

 

Джерело: http://profrada.kiev.ua/