Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Наталія Королевська закликала ветеранські організації долучитися до громадського контролю за роботою соціальних служб

Наталія Королевська закликала ветеранські організації долучитися до громадського контролю за роботою соціальних служб. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Мінсоцполітики запропонувало ветеранським організаціям спільно працювати над розв’язанням найнагальніших соціальних проблем. Про це сказала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час зустрічі з керівниками всеукраїнських громадських об’єднань ветеранів.

«Для нас важливо, щоб пам'ять, досвід та небайдужість ветеранів були задіяні у сучасному житті. Разом з вами ми складемо перелік спільних для усіх проблем, разом відпрацюємо дорожню карту їхнього розв’язання, – сказала Наталія Королевська. – Я бачу декілька напрямів, за якими ми маємо розпочати найтіснішу взаємодію».

За словами Міністра, насамперед, йдеться про громадський контроль за роботою соціальних служб щодо надання послуг ветеранам у регіонах.

«Я прошу моніторити роботу соціальних служб силами самих же ветеранських організацій. Якщо виникають будь-які проблеми з обслуговуванням ветеранів, негайно повідомляйте Мінсоцполітики. Я запитаю з кожного у системі Міністерства», – сказала Міністр.

Окрім того, Міністр закликала ветеранів приєднатися до запровадження Паспорту соціальних потреб ветерана, який дозволить до копійчини прорахувати всі потреби ветеранів та закласти їх до державного та місцевих бюджетів. Тим самим буде забезпечено належну турботу та увагу кожному ветерану.

Також, за її словами, потрібно наповнити конкретними заходами найближчі пам’ятні дати: відзначення Року учасників бойових дій у 2014 році та 70-річчя Великої Перемоги. «Я прошу вас подумати та напрацювати конкретні пропозиції. Впевнена, що ми знайдемо можливості втілити їх у життя», – запевнила Наталія Королевська.

Зі свого боку, представники громадських організацій ветеранів подякували Міністру за можливість постійного діалогу з владою. Учасники зустрічі обговорили питання пенсійного забезпечення ветеранів та інвалідів війни, оздоровлення та житла для колишніх військовослужбовців, врегулювання надання військових статусів, військово-патріотичного виховання молоді тощо.

 

Джерело: mlsp.gov.ua