Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Потерпілі на виробництві отримали серпневу допомогу

Потерпілі на виробництві отримали серпневу допомогу. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві та членам їх сімей за серпень профінансовано в повному обсязі. Про це повідомив директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України Валерій Акопян.

«За серпень Фондом стовідсотково профінансовано витрати на відшкодування шкоди потерпілим на виробництві та членам їх сімей у сумі понад 520 млн. грн., а також на медико-соціальні послуги у сумі понад 75 млн. гривень. Тобто наші потерпілі та члени їх родин повністю отримали належні їм виплати та послуги», - зазначив директор виконавчої дирекції Фонду.

Валерій Акопян повідомив, що за перше півріччя 2013 року з бюджету Фонду потерпілим та членам їх сімей загалом виплачено понад 3 млрд. грн., що на 820 млн. грн., або на 37,6% більше, ніж у І півріччі 2012 року.

«Середньомісячний розмір страхової виплати на одного потерпілого або членам його сім'ї за І півріччя цього року склав 1 641,9 грн., що на 34,2% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року», - зазначив він.

Валерій Акопян нагадав, що за ініціативи Міністра соціальної політики Наталії Королевської Уряд ухвалив рішення щодо збільшення розміру щомісячних страхових виплат на 14,9%. Це фактично дозволило з 1 березня цього року збільшити щомісячні виплати в середньому на 180 грн.

Нагадаємо, раніше Міністр соціальної політики України Наталія Королевська доручила керівникам фондів соціального страхування проконтролювати своєчасність здійснення виплат з рахунків фондів. «Коштів на рахунках фондів вистачає, щоб своєчасно та у повному обсязі здійснювати виплати. Доручаю керівникам фондів соціального страхування проконтролювати своєчасність здійснення виплат з рахунків фондів», - наголосила Міністр.

 

Джерело: http://ukrsocium.com