Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Делегація Федерації профспілок України бере участь у роботі з’їзду Американської федерації праці-Конгресу виробничих профспілок

Делегація Федерації профспілок України бере участь у роботі з’їзду Американської федерації праці-Конгресу виробничих профспілок. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

На запрошення Американської федерації праці – Конгресу виробничих профспілок до США прибула делегація Федерації профспілок України на чолі з її Головою Юрієм Куликом для участі в роботі Конвенції (з’їзду) АФП-КВП. З’їзд розпочав свою роботу 8 вересня, в неділю.

До складу делегації також входить керівник департаменту міжнародної роботи апарату ФПУ Василь Шилов.

Американська федерація праці - Конгрес виробничих профспілок - найбільше в США об'єднання профспілок, до якого входять 56 національних та міжнародних профспілок, що представляють понад 11 мільйонів робітників.

АФП-КВП була сформована в 1955 році шляхом об'єднання Американської федерації праці (AFL) та Конгресу виробничих профспілок США (CIO), що відбулося після жорсткого тридцятирічного протистояння. Після об'єднання і аж до 2005 р. AФП-КВП представляла майже всіх трудящих США, що входять до профспілок. У 2005 році кілька великих галузевих профспілок вийшла зі складу AФП-КВП.

Від імені ФПУ делегатів і гостей привітав Голова ФПУ.

Конвенції АФП-КВП передували засідання низки комітетів в суботу, засідання ради ветеранів профспілок та федеральної і центральної трудової ради: «Нарощувати сили для спільного процвітання». Крім того пройшла молодіжна солідарна акція «Пошуки справедливості».

Очікується, що перед учасниками Конвенції виступить Президент США Барак Обама, який, до речі, виступав на останньому Конгресі АФП-КВП у 2009 році.

Одним з пріоритетних завдань АФП-КВП наразі є підвищення мінімальної заробітної плати. За словами представників об'єднання, «мінімалка» не підвищувалася ось уже протягом 4 років. Зараз на розгляді в Конгресі знаходиться законопроект про її підвищення, і профспілки активно його лобіюють.

Адже для надто багатьох американців американська мрія залишається нездійсненною, як заявив президент Американської федерації державних, окружних і муніципальних службовців Лі Сондерс перед десятками тисяч громадян на мітингу на підтримку «американської мрії». «Не виконано обіцянку перед людьми, які важко працюють і кожного дня живуть за законом, але насилу зводять кінці з кінцями, щоб оплачувати рахунки. Не виконано обіцянку перед пенсіонерами, які працювали все своє життя, але не впевнені в завтрашньому дні. Не виконано обіцянку перед студентами, які закінчують вищі навчальні заклади, маючи стільки боргів, що не знають, чи зможуть вони коли-небудь розрахуватися по них. І якщо обіцянка не виконана перед усіма нами, то вона не виконана і перед кожним з нас», - наголосив Сондерс.

Під час з’їзду Голова ФПУ мав низку зустрічей з керівництвом АФП-КВП, інших національних профцентрів, на яких йшлося про розвиток двосторонніх зв’язків.

 

Джерело: http://www.fpsu.org.ua