Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Обґрунтованість тарифів на житлово-комунальні послуги буде перевірено

Обґрунтованість тарифів на житлово-комунальні послуги буде перевірено. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Усі тарифи на житлово-комунальні послуги будуть економічно обґрунтовані. Жодного підвищення оплати послугжитлово-комунального господарства не відбудеться без ретельного аналізу і викладення аргументованих висновків. Виконання цього доручення покладено на Мінекономрозвитку, Міненерговугілля, Мінрегіон, НКРЕ, Нацкомісію, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг. Питання організації роботи на виконання доручення Уряду щодо цієї проблеми обговорювалося під час спільної наради.

«Перед нами важливе завдання: ми разом з місцевими органами влади повинні проаналізувати тарифи на комунальні послуги та їх складові, визначити обґрунтовані рівні тарифів з урахуванням регіональних особливостей і про результати поінформувати Кабінет Міністрів», - сказав Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта.

На нараді було зазначено, що моніторинг тарифів вже ведеться. Є навіть перші результати – у близько 20 населених пунктів Вінницької, Дніпропетровської, Запорізької та деяких інших областейнаправленіпропозиції щодо перегляду і скасування необґрунтовано підвищених тарифів. Але, враховуючи кількість підприємств, що займаються наданням послуг у сферіЖКГ, передбачається масштабна робота, адже в Україні тільки ліцензованих підприємств, що надають послуги з теплопостачання, майже 800.

За підсумками наради, вирішено затребувати інформацію від місцевих органів самоврядування щодо прийнятих рішень про підвищення тарифів, обґрунтування таких змін та пояснення стосовно регіональних особливостей формування тарифів. Протягом місяця буде зроблено ретельний аналіз,якийу вигляді узагальнених аналітичних матеріалів буде представлений Уряду.

 

Джерело: http://ukrsocium.com