Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Київські профспілки змусили Київраду виділити кошти на виплату муніципальних надбавок працівникам бюджетної сфери

Київські профспілки змусили Київраду виділити кошти на виплату муніципальних надбавок працівникам бюджетної сфери. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

На вимогу Київських профспілок, 19 серпня 2013 року, відбулася позачергова сесія Київської міської ради, рішеннями якої виконано всі вимоги загальноміських зборів представників профспілок столиці з проблем фінансування життєдіяльності столиці та невиплати заробітних плат працівникам бюджетних сфер міста, що відбулися 1 серпня цього року, а саме:

- Внесено зміни до рішення Київської міської ради від 08.02.2013 №2/9059 "Про Програму економічного і соціального розвитку міста Києва на 2013 рік";

- Внесено зміни до рішення Київської міської ради від 08.02.2013 №3/9060 "Про бюджет міста Києва на 2013 рік";

- Внесено зміни до рішення Київської міської ради від 20.06.2002 28/28 "Про утворення виконавчого органу Київської міської ради та затвердження його структури і загальної чисельності";

- Внесено зміни до рішення Київської міської ради від 22.05.2013 № 338/9395 "Про утворення центрів надання адміністративних послуг у місті Києві";

- також прийнято звернення Київської міської ради до Верховної Ради України, щодо призначення виборів Київської міської ради та визначення строку їх проведення.

Сьогоднішніми рішеннями Київрада виділила кошти у розмірі 98 млн. грн. на муніципальні надбавки працівникам бюджетної сфери міста Києва. А також, виділила 985,6 тис. грн. на облаштування центрів адміністративних послуг спеціальним обладнанням та 20,0 млн. грн. на придбання медикаментів (інсуліну, матеріалів для гемодіалізу, перинатального діалізу, вакцини для профілактики грипу, тощо).

В питанні благоустрою міста Київська міська рада змінами до Програми економічного та соціального розвитку пропонується перерозподілити кошти на:

- Будівництво Подільського мостового переходу – 57, 5 млн. грн.

- Придбання спеціальної техніки для прибирання снігу – 11,1 млн. грн.

- Виконання проектних робіт по спорудженню ліній метрополітену на ж/м Теремки-2 та ж/м Троєщина – 2,4 млн. грн.

- Спорудження зовнішніх інженерних мереж до пускового житлового будинку  по пров. Моторному – 10 млн. грн.

- Продовження реконструкції проспекту Григоренка – 16,4 млн. грн.

- Реконструкція вулиць Ахматової – 2,0 млн. грн. та пр. Перемоги – 5,0 млн. грн.

- Встановлення модульних громадських туалетів – 4,5 млн. грн.

- Реконструкцію котельні на вул. Котельникова, 7/13 – 4,8 млн. грн.

- Продовження робіт на магістральних каналізаційних колекторах – 21,2 млн.

-160 млн. грн. виділені з державного бюджету будуть спрямовані на:

- Реконструкцію Поштової площі – 50 млн. грн.

- Будівництво метро на Теремки – 50 млн. грн.

- Реконструкцію Петровської алеї, Паркової дороги, Дніпровського узвозу на ділянці від Героїв Крут до Дніпровського проїзду – 30 млн.грн.

- Реконструкцію пішохідної зони від парку «Володимирська гірка» до Києво-Печерської лаври – 30,0 млн.грн.

Ці рішення були прийняті лише завдяки спільній та солідарній позиції профспілковців столиці. Представники профспілок бюджетної сфери та їхні колеги з не бюджетних галузей промисловості Києва, вийшовши під стіни Київської міської ради багатотисячним мітингом, змусили депутатів Київради прийняти соціально важливі питання для мешканців столиці.

 

Джерело: http://profrada.kiev.ua