Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Ні - заборогованості із виплати заробітної плати!

Ні - заборогованості із виплати заробітної плати!. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

15 серпня у приміщенні Федерації профспілок України відбулась робоча нарада щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати на комунальних підприємствах. 

У нараді взяли участь представники апарату ФПУ та її членських організацій, Міністерства фінансів,  Держпраці, Генпрокуратури, інших відомств та організацій.

Заступник Голови ФПУ С.М.Кондрюк зазначив, що головне у таких нарадах – не констатація проблеми, а бажання брати участь в їх вирішенні. «Такі наради – це шанс спільними зусиллями вирішити болючу проблему, - сказав він. - Незважаючи на те, що питання заборгованості із виплати заробітної плати вже не носить такого глобального характеру, як раніше, однак в Україні ще є біля 90 тисяч працівників, стосовно яких порушено конституційне право на оплату їх праці. Більш того, такі випадки – це як епідемія, яка може охопити інші підприємства і регіони. Тому ми маємо брати активну участь у вирішенні цієї проблеми».

Заступник керівника Департаменту виробничої політики та колективно-договірного регулювання ФПУ О.В.Морозова та завідувач відділу оплати праці цього департаменту С.Л.Макогонюк проінформували присутніх про стан заборгованості  із виплати заробітної плати на комунальних підприємствах України та про дії профспілок у вирішенні цієї проблеми.

У виступах Голови Профспілки працівників ЖКГ, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України О.І.Романюка, голови Київської міської профспілки ЖКГ та сфери послуг Т.О.Костюк наголошувалось на необхідності ефективного рішення назрілих проблем, які турбують працівників комунальних підприємств, перш за все, проблеми погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

Про хід перевірок комунальних підприємств стосовно дотримання трудового законодавства та заходів  щодо подолання такого ганебного явища, як невиплати заробітної плати чи її затримка, розповіли заступник директора Департаменту контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість Держпраці В.М.Іванчак, старший прокурор відділу захисту конституційних прав і свобод громадян Генпрокуратури М.С.Конєва.

За результатами зустрічі було прийнято рішення узагальнити пропозиції учасників засідання для подальшого внесення їх на розгляд керівництва держави.

 

Джерело: http://www.fpsu.org.ua