Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Загальноміські збори представників профспілок міста Києва

Загальноміські збори представників профспілок міста Києва. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

1 серпня 2013 року в Великій залі Будинку профспілок ФПУ відбулися загальноміські збори представників профспілок столиці з проблем фінансування життєдіяльності столиці та невиплати заробітних плат працівникам бюджетних сфер міста.

В зборах взяли участь голова Київської міської ради профспілок Валентин МЕЛЬНИК, голова КМДА Олександр ПОПОВ, голова Київської міської асоціації роботодавців Віталій МАЙКО, голови членських організацій Київської міської ради профспілок, первинних профспілкових організацій м. Києва, профспілковий актив м. Києва, народні депутати України, депутати Київради.

Збори були ініційовані Київською міською радою профспілок тому, що Київські профспілки стурбовані проблемами фінансування життєдіяльності столиці і затримки з виплати заробітної плати та надбавок освітянам, медикам, транспортникам, метробудівцям та іншим працівникам бюджетної сфери міста.

Вже на сьогодні працівниками «Київпастрансу» недоотримано зарплати на 87 млн. грн.

Під загрозою виплата муніципальних надбавок для вчителів, лікарів, працівників культури та соціального забезпечення. Ці категорії працівників не зможуть отримати кошти на загальну суму 98,5 млн. грн.

Так, з 1 серпня вчителі втратять 63,5 млн. грн., лікарі – 28,3 млн. грн., працівники культури – 4,2 млн. грн., працівники фізичної культури і спорту – 2,0 млн. грн., працівники соціального забезпечення – 0,5 млн. грн. Медсестри, вчителі, лікарі недотримають від 200 до 500 гривень надбавки до їхньої заробітної плати.

Не розподілені кошти на завершення ремонтних робіт у закладах освіти до нового навчального року, на підготовку міського господарства, в тому числі шкіл та дитячих садків, до опалювального сезону.

На розвиток інфраструктурних об'єктів не спрямовано 138,3 млн. грн., зокрема під загрозою будівництво метро на Теремках, реконструкція Поштової площі, реконструкція і ремонт автошляхів, котелень, продовження робіт на магістральних каналізаційних колекторах та фінансування інших соціально важливих об'єктів столиці.

Все це неминуче потягне за собою нагромадження проблем та загострення соціальної напруги. А все тому, що усі кияни стали заручниками ситуації, яка склалася через непрацюючу Київраду. Бо без рішення місцевих депутатів неможливо прийняти зміни до бюджету на ІІ півріччя 2013 року та використати кошти за призначенням.

На зборах виступили голова Київської міської ради профспілок Валентин МЕЛЬНИК, голова КМДА Олександр ПОПОВ, голова Київської міської асоціації роботодавців Віталій МАЙКО, голови членських організацій Київської міської ради профспілок, первинних профспілкових організацій м. Києва, народні депутати України, депутати Київради.

За результатами непростого та жвавого обговорення проблем фінансування життєдіяльності столиці та невиплати заробітних плат працівникам бюджетних сфер міста учасники зборів:

- Закликають усі представлені в Київраді політичні сили до відкритого діалогу та проведення згідно діючого законодавства засідання сесії Київради, до порядку денного якого пропонується внести виключно питання по вирішенню проблем фінансування життєдіяльності міста.

- Вимагають від голови Київської міської державної адміністрації Попова А.П. забезпечити виконання Територіальної угоди між Київською міською державною адміністрацією, об'єднанням роботодавців м. Києва та Київською міською радою профспілок, а саме - вирішити проблеми фінансування життєдіяльності столиці і виплати заробітної плати та надбавок освітянам, медикам, транспортникам, метробудівцям та іншим працівникам бюджетної сфери міста;

- Пропонують Київській міській Раді приєднатися до Територіальної угоди між Київською міською державною адміністрацією, об'єднанням роботодавців м. Києва та Київською міською радою профспілок;

- Звертаються до Кабінету міністрів України з питанням перегляду рівня посадових окладів для посадовців міста Києва;

- Звертаються до народних депутатів України терміново винести на розгляд Верховної Ради та підтримати законопроекти, які забезпечать виборність і безперервність роботи органів та посадових осіб місцевого самоврядування у столиці. Законодавчо забезпечити нормальне функціонування міста в період до виборів;

У разі невирішення зазначених проблем, профспілки м. Києва залишають за собою право на проведення акцій протесту.

 

Джерело: profrada.kiev.ua