Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

22 червня – День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

22 червня – День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

22 червня 1941 року – одна із самих сумних дат для жителів Україні і всього пострадянського простору. Віроломний напад фашистської Німеччини на Радянський Союз поклав початок Великій Вітчизняній війні. Мільйони людей виявили нечуваний героїзм та єднання у жорстоких боях, віддавши найдорожче - своє життя за визволення Батьківщини, заради вільного і щасливого життя майбутніх поколінь.

Щороку 22 червня в Україні відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

Цей день встановлено «…з метою всенародного вшанування пам’яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності… на підтримку ініціативи громадських організацій ветеранів війни, праці, Збройних Сил і жертв нацистських переслідувань…» згідно з Указом Президента України від 17 листопада 2000 року. 

У цей день ми згадуємо усіх загиблих - на полі брані під час визвольних боїв, в тилу від голоду та поневірянь, закатованих у неволі. Гірка доля не оминула жодної української родини. Цей біль ми відчуваємо і понині.

Сьогодні ми схиляємо голови перед святою пам’яттю полеглих, які своїм ратним подвигом, самовідданою працею забезпечили Велику Перемогу, перед мільйонами невинних жертв, яких забрала війна.

Слава їм, вічна і світла пам'ять!

 

Джерело: fpsu.org.ua