Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Реформування напрямів діяльності Державної служби зайнятості

Реформування напрямів діяльності Державної служби зайнятості. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Державна служба зайнятості має моделювати майбутнє ринку праці, а не констатувати рівень безробіття. Про це заявила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час наради з представниками Державної служби зайнятості у Каневі на Черкащині.

«Сьогодні триває боротьба за кожне робоче місце. І хоча ми прекрасно розуміємо, що не служба зайнятості їх створює, однак саме вона має бути тим барометром, котрий вимірює ситуацію у сфері зайнятості, моделює її. Важливою є ваша взаємодія з органами місцевої влади, з роботодавцями, з профспілками. Лише комплексна робота приведе нас до спільного результату», – зауважила Міністр, звертаючись до учасників наради.

Вона нагадала про три критерії, за якими буде оцінюватися діяльність служби зайнятості. «Перше – це кількість працевлаштованих безробітних на новостворені робочі місця. Друге - скорочення в середньому тривалості безробіття до максимуму 120 днів, що відповідає світовій практиці. І третє - це кількість вакансій, поданих роботодавцями до служби зайнятості. Рівень співпраці між ДСЗ і роботодавцями має збільшитися в рази», – вважає Наталія Королевська.

Міністр наголосила, що особливу увагу звертатимуть на працевлаштування малоконкурентних на ринку праці людей. «Це, перш за все, молодь, одинокі батьки, інваліди, люди старшого віку. У нас вже є певні успіхи - за перший квартал було працевлаштовано на 44% більше малоконкурентних людей, ніж у першому кварталі минулого року. До кінця року додатково має бути працевлаштовано близько 26 тисяч таких громадян. Роботодавців будемо заохочувати компенсацією єдиного соціального внеску», - сказала Наталія Королевська.

Вона також нагадала, що до 1 липня всі установи служби зайнятості мають бути обладнані пандусами та іншими засобами для доступу людей з обмеженими можливостями.

 

Джерело: mlsp.gov.ua