Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Міськпрофрада допоможе реінтегруванню матерів та батьків до професійного життя після відпустки по догляду за дитиною

Міськпрофрада допоможе реінтегруванню матерів та батьків до професійного життя після відпустки по догляду за дитиною. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

19 червня 2013 року за участю голови Київської міської ради профспілок Валентина МЕЛЬНИКА, заступника голови КМДА Віктора КОРЖА та президента ВГО «Ліга соціальних працівників України» Світлани ТОЛСТОУХОВОЇ відбувся круглий стіл-презентація за проектом «Знову до роботи: реінтеграція матерів та батьків до професійного життя після відпустки по догляду за дитиною».

В ході презентації було обговорена проблема на розв'язання якої спрямовано проект. Вона є доволі актуальною і полягає в тому, що умови повернення матерів і батьків до роботи після відпустки по догляду за дитиною є несприятливими.

За даними Мінсоцполітики понад 1,2 млн. осіб, які мають дітей до 3 років, користуються правом на відпустку по догляду за дитиною, з них біля 400 тис. повертаються щорічно на ринок праці. За даними експертів, 25-30% матерів і батьків змушені звертатись до служби зайнятості в пошуках роботи. При поверненні до роботи, у значної частини батьків виникають різні труднощі: втрата кваліфікації, відсутність попереднього робочого місця, недостатня кількість дитячих дошкільних закладів тощо.

Реалізація проекту сприятиме більш повноцінному включенню матерів і батьків у процеси економічного розвитку та забезпечення рівних прав і можливостей в економічній та соціальній сфері. Вигоду від проекту отримають і працівники, і роботодавці, і органи державної влади, й профспілки. В рамках проекту буде здійснено аналіз міжнародного досвіду з питань зазначеної проблематики і на цій базі планується розробити проекти законодавчих актів щодо забезпечення рівних можливостей для участі в економічному житті матерів і батьків, що повертаються з відпустки по догляду за дитиною.

Голова Міськпрофради Валентин МЕЛЬНИК, під час зустрічі, зазначив: «Київські профспілки, як ніхто інший, знають про проблеми, які, сьогодні, звучать за цим круглим столом. Адже членами профспілок столиці є майже чверть мільйона молодих людей віком до 35 років. Дехто вже зіштовхнувся з обговорюваними нами питаннями, а дехто зіштовхнеться з ними в недавньому майбутньому. Міськпрофрада завжди стояла на захисті молоді, оскільки це найменш соціально та економічно захищена верства населення. І тому ми не можемо стояти осторонь в ході реалізації цього проекту. Оскільки реалізація його – це створення сприятливих умов для повернення батьків і матерів до роботи після відпустки по догляду за дитиною, а значить підвищення добробуту наших молодих сімей. Це дасть молодим киянам впевненість у завтрашньому дні»

Результатом зустрічі стало підписання тристороннього Меморандуму про співробітництво в рамках проекту «Знову до роботи: реінтеграція матерів та батьків до професійного життя після відпустки по догляду за дитиною» між Київською міською радою профспілок, Київською міською державною адміністрацією та ВГО «Ліга соціальних працівників України».

 

Джерело: profrada.kiev.ua