Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Збільшення соціальних виплат в Україні у 2013 році

Збільшення соціальних виплат в Україні у 2013 році. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Майже 2 мільйони українців отримали збільшені розміри соціальних виплат з початку 2013 року. Про це заявила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час засідання Комітету економічних реформ при Президенті України 11 червня.

За її словами, з метою реалізації Соціальних ініціатив Президента 2012 року, Мінсоцполітики виплачує збільшені розміри низки соціальних виплат. «Забезпечується виплата збільшених у 10 разів розмірів щомісячної допомоги особам, які здійснюють догляд за інвалідами І та ІІ груп внаслідок психічного захворювання. Разова грошова допомога до 5 травня ветеранам війни цього року була збільшена на 10% порівняно з 2012 роком», – зазначила Наталія Королевська. У цілому, збільшенні соціальні виплати отримали майже 2 мільйони громадян.

Разом з тим, Міністр наголосила, темпи зростання заробітної плати має бути вищим, ніж зростання соціальних виплат.

«Збільшення видатків на різні соціальні допомоги та пенсійні виплати повинно здійснюватися за умов випереджаючих темпів збільшення заробітної плати. Адже саме від заробітної плати багато в чому залежать доходи зведеного бюджету та бюджету Пенсійного фонду», - відзначила Наталія Королевська.

Крім того, Міністерство соціальної політики запропонувало Міністерству фінансів та Верховній Раді України збільшити розміри низки соціальних виплат.

«Зокрема, на виконання Соціальних ініціатив Президента України до Мінфіну та парламенту вже подано пропозиції щодо збільшення розмірів державної соціальної допомоги дітям з малозабезпечених сімей в середньому майже на 35% (на 763 гривні), надбавки на догляд за дитиною-інвалідом з винятково високим ступенем втрати здоров’я на 25% (на 243 та на 303 гривні) та соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність, більше, ніж вдвічі (на 894 гривні)», - заявила вона.

 

Джерело: mlsp.gov.ua