Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Перебування делегації Київської міської ради профспілок з офіційним дружнім візитом у Пекіні

Перебування делегації Київської міської ради профспілок з офіційним дружнім візитом у Пекіні. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

На запрошення Пекінської Федерації Профспілок з офіційним дружнім візитом з 18 по 24 травня столицю КНР Пекін відвідала делегація Київської міської ради профспілок.

Метою візиту був обмін досвідом та розвиток співробітництва між КМРП і ПФП.

Київську делегацію очолював голова Київської ради профспілок Валентин Мельник. Також до складу делегації увійшли: голова профспілки працівників АПК Ольга Лопата; голова профспілки працівників зв`язку Надія Нефьодова; голова профспілки працівників культури Лідія Колодко та голова профкому ПАТ «Фармак» Павло Олексійчук.

Китайську сторону представляли голова Пекінської федерації профспілок Ля Вєй, представники галузевих та регіональних підрозділів, фахівці управління справами апарату.

У ході зустрічі китайські колеги ознайомили гостей зі структурою Федерації профспілок китайської столиці та головними напрямками роботи профспілок Пекіна. Китайські профспілки працюють разом з урядом країни над вирішенням питань економічного розвитку держави, побудовою соціальної стратегії, юридичними питаннями, програмою підготовки та перепідготовки кадрів, спортом, оздоровленням. У всіх регіонах створено автоматизовані інформаційно-консультативні сервісні Центри обслуговування трудящих. Всі члени профспілок мають іменні пластикові картки, завдяки якім вони мають різноманітні пільги та знижки.

У свою чергу, представники Київських профспілок повідомили про головні напрямки роботи КМРП. Так, Валентин Мельник розповів про тристоронню угоду - основоположний документ, що укладається між КМРП, роботодавцями та міською адміністрацією Києва, про соціальні програми, про діяльність Молодіжної ради, про організацію літнього відпочинку та оздоровлення дітей, про Київську профспілкову ялинку ,про програми й досягнення в спорті.

Підводячи деякий підсумок, сторони зійшлися на думці, що цілі і завдання профспілкової роботи у КМРП і ПФП в цілому дуже схожі, різними можуть бути лише деталі. Це ще раз підтверджує спільність інтересів, цілей і завдань профспілкового руху в усьому світі: боротьба за дотримання основних прав робочої людини, і, мабуть, головного права - права на гідну працю і гідну оплату труда.

На завершення сторони підписали Меморандум про співпрацю та обмінялися пам'ятними подарунками.

 

Джерело: profrada.kiev.ua