Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

В Міськпрофраді навчали мистецтву ведення діловодства в первинних профспілкових організаціях

В Міськпрофраді навчали мистецтву ведення діловодства в первинних профспілкових організаціях. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

28 травня 2013 року в Великій залі Київської міської ради профспілок за ініціативи Управління з організаційної роботи, кадрового забезпечення і загальних питань Міськпрофради для працівників профспілкових організацій столиці було проведено семінар на тему: «Організація діловодства в профспілкових організаціях».

Зустріч розпочалася зі вступного слова заступника голови Київміськпрофради Володимира ЛЮБАРЦЯ, який побажав учасникам семінару плідної роботи та засвоєння усіх тих знань, які підготували для них лектори.

Консультували представників первинних профспілкових організацій: керівник управління діловодства та контролю Федерації профспілок України Оксана КУРГАНСЬКА з лекцією на тему «Про нові нормативні акти у сфері діловодства та їхнє застосування в роботі первинних профспілкових організацій» та завідуюча архівом Федерації профспілок України Галина РОЖДЕСТВЕНСЬКА з лекцією - «Підготовка і передача документів до архіву первинної, об'єднаної, районної, міської профспілки та організації профспілки».

Фахівці у викладених матеріалах розповіли про всі тонкості ведення документації профспілковими організаціями починаю з первинок. І нагадали, що діловодство первинних профспілкових організацій ведеться самостійно, окремо від діловодства підприємства, установ, і є обов’язковим.

Порядок ведення номенклатури справ, проведення експертизи цінності документів, відбору їх на зберігання та знищення визначається правилами, які встановлюються Державним комітетом архівів України та іншими архівними установами. А відповідальність за організацію діловодства, дотримання встановлених правил і порядку роботи з документами покладається на голову первинної профспілкової організації.

 

Джерело: profrada.kiev.ua