Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Наталія Королевська: Нам потрібна реальна робота та результати, а не імітація боротьби з боржниками із заробітної плати

Наталія Королевська: Нам потрібна реальна робота та результати, а не імітація боротьби з боржниками із заробітної плати. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Проти керівників підприємств, які не виплачують зарплату співробітникам, необхідно порушувати кримінальні справи, а не тільки влаштовувати перевірки і виписувати штрафи. Про це сказала Міністр соціальної політики Наталія Королевська під час селекторної наради з керівниками регіонів, присвяченої питанням погашення заборгованості із заробітної плати. За її словами, в питанні погашення боргів перед людьми потрібна реальна робота та результати, а не імітація.

«Тому необхідно працювати та застосовувати санкції до керівників тих економічно активних підприємств, де немає позитивної динаміки щодо скорочення боргів або, що ще гірше, фіксується її зростання. Ви нам регулярно надсилаєте звіти про кількість перевірок та рекомендації про їх усунення. Однак у графах про кількість порушених справ, звільнення та інші реальні санкції чомусь нулі! У чому тоді сенс цих перевірок?», - сказала Міністр, звертаючись до учасників селекторної наради.

Наталія Королевська нагадала, що після проведення попередньої аналогічної селекторної наради центральні та місцеві органи виконавчої влади затвердили графіки погашення заборгованості із заробітної плати. Однак, за її словами, ці графіки виконують тільки 4 регіони з 27.

«Ми вже зараз бачимо порушення затверджених графіків практично по всій країні. Вони не виконуються як регіонами, так і центральними органами виконавчої влади. Тільки чотири регіони з 27 - Дніпропетровська, Полтавська, Черкаська та Чернівецька області - дотримуються встановлених термінів повернення заборгованості із зарплати», - сказала вона.

Що ж до центральних органів виконавчої влади, то, за словами Міністра, з 24, у яких є заборгованість, тільки 8 дотримуються графіків. Тому в ході селекторної наради сьогодні з керівниками регіонів так само обговорили заходи, які вони можуть вжити, щоб увійти в графік погашення заборгованості вже до 1 червня 2013 року.

Довідка

За оперативними даними, загальний обсяг заборгованості із зарплати складає 1 млрд. 43 млн. 362 тис. грн. З них:

- борги економічно активних підприємств становлять 563,7 млн. грн. (54% від загального обсягу);

- борги підприємств-банкрутів та економічно неактивних - 479,7 млн. грн. (46%).

 

Джерело: mlsp.gov.ua