Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Розвиток системи колективно-трудових договорів – один з пріоритетних напрямів діяльності профспілок

Розвиток системи колективно-трудових договорів – один з пріоритетних напрямів діяльності профспілок. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

У столичному готелі «Президент» відбувся дводенний семінар на тему «Роль та місце сучасних колективно-договірних відносин в системі соціального діалогу: досвід України і Німеччини». Він проходив за участю представників Федерації профспілок України, її членських організацій та сприяння Федерації роботодавців Німеччини «NORDMETALL».

У заході взяли участь в.о. заступника Голови ФПУ Олександр Шубін, керівник Управління соціального діалогу та колективно-договірного регулювання ФПУ Олена Лобченко, заступник голови Профспілки машинобудівників та приладобудівників УкраїниВасиль Левченко, заступник голови Профспілки трудящих металургійної та гірничодобувної промисловості України Олександр Рябко, представники Тренінгового центру з питань торгівлі і промислового розвитку «NORDMETALL», Федерації роботодавців України, секретаріату НТСЕР

 

Ряб2

 

Під час круглого столу сторони обмінялися думками та досвідом щодо національних особливостей системи соціального діалогу в частині регулювання колективно-договірних відносин та при укладанні тарифних угод.

 

Ряб3

 

В рамках заходу також обговорені питання в системі колективно-договірних відносин в Україні, зокрема: рівні колективно-договірного регулювання, механізми розповсюдження та терміни дії колективних угод, ведення колективних переговорів, обов’язковість укладання колективної угоди на рівні підприємства та сфера її дії, механізми впливу сторін соціального діалогу на процес колективних переговорів і виконання зобов’язань.

 

РЯБ4

 

В свою чергу, представники Тренінгового центру з питань торгівлі і промислового розвитку «NORDMETALL» поділились практичним досвідом ведення колективних (тарифних) переговорів в Німеччині.

 

Ряб5

 

Підбиваючи підсумки заходу, сторони домовились про подальшу плідну співпрацю з метою удосконалення системи колективно-договірних відносин в Україні.

Джерело: fpsu.org.ua