Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

ФПУ проінформувала профспілковий актив Міськпрофради про хід переговорів щодо підписання Генеральної угоди

ФПУ проінформувала профспілковий актив Міськпрофради про хід переговорів щодо підписання Генеральної угоди. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

2 квітня 2013 року в Великому залі Київської міської ради профспілок відбулася зустріч представників членських організацій Міськпрофради з заступником голови ФПУ Сергієм Кондрюком.

Захід було організовано з метою інформування Федерацією профспілок України про стан переговорів щодо укладення нової Генеральної угоди на 2013-2015 роки.

Сергій Кондрюк повідомив присутнім в залі, що підписання Генеральної угоди на новий строк саботується роботодавцями та органами виконавчої влади.

Роботодавці ухиляються від розв’язання питання щодо визначення в Генеральній угоді на 2013-2015 роки розміру тарифної ставки (посадового окладу) робітника І тарифного розряду та переліку і розміру доплат та надбавок до тарифних ставок, окладів і посадових окладів працівників, що мають міжгалузевий характер у небюджетній сфері.

Органи виконавчої влади - від урегулювання питання стосовно скорочення грошового розриву між розмірами тарифної ставки (посадового окладу) працівника першого тарифного розряду ЄТС та мінімальної заробітної плати й визначення етапності ліквідації цього розриву.

«Укладення Генеральної угоди на новий строк без вирішення цих принципових питань є неможливим. На президії ФПУ 28 березня було прийнято рішення: до 15 квітня спробувати досягти компромісу по усіх спірних питаннях. У разі відсутності позитивного результату Федерація спробує вплинути на роботодавців посередництвом авторитетних людей. Але якщо і це не допоможе, тоді ми вступаємо в трудовий спір з опонентами», - повідомив Сергій Кондрюк.

Голова Київської міської ради профспілок Валентин Мельник закликав усіх профспілкових активістів столиці не лише покладатися на Федерацію профспілок та Міськпрофраду в питанні відстоювання трудових та соціально-економічних прав працівників, а й самим долучатися до цієї роботи.

«Лише в єдності ми зможемо відстояти права працівників на роботу та достойну оплату за неї», - резюмував Валентин Мельник.

 

Джерело: http://profrada.kiev.ua