Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Інформація про вирішення питань фінансування страхових виплат та затвердження регіональних програм відновлення здоров’я застрахованих осіб і членів їх сімей на 2013 рік

Інформація про вирішення питань фінансування страхових виплат та затвердження регіональних програм відновлення здоров’я застрахованих осіб і членів їх сімей на 2013 рік. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Протягом січня-лютого 2013 року до Федерації профспілок України надходили численні звернення профспілкових об’єднань та організацій, членів профспілок, санаторно-курортних закладів охорони здоров’я, дитячо-юнацьких спортивних шкіл тощо з приводу відсутності належного фінансування відповідних соціальних послуг за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Зазначена ситуація виникла внаслідок незатвердження правлінням Фонду регіональних програм щодо відновлення здоров’я застрахованих осіб і членів їх сімей, хоча вони були підготовлені ще в грудні 2012 року у відповідності до вимог законодавства.

На жаль, засідання правління Фонду, призначене на 20 лютого 2012 року, на якому мали розглядатися зазначені питання, не відбулося через відсутність кворуму представницької сторони роботодавців у правлінні Фонду.

В подальшому, за особистої участі Голови ФПУ, Голови СПО об’єднань профспілок Кулика Ю.М. проведено ряд тристоронніх консультацій та переговори із сторонами соціального діалогу щодо невідкладного проведення засідання правління Фонду. У ході цих консультацій 27 лютого вдалося досягти згоди сторін щодо проведення 5 березня 2013 року позачергового засідання правління Фонду та визначено проект порядку денного.

За ініціативою профспілкової сторони до порядку денного правління були включені наступні питання:

  • про затвердження програм відділень Фонду щодо відновлення здоров’я застрахованих осіб і членів їх сімей та їх кошторисів на 2013 рік;
  • про затвердження граничних норм витрат на харчування, лікування та культурне обслуговування дітей, які є членами сімей застрахованих осіб. у дитячих закладах оздоровлення на 2013 рік;
  • про внесення змін до бюджету Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на 2013 рік.

При обговоренні параметрів бюджету Фонду на 2013 рік профспілкова сторона відстоювала необхідність збільшення видатків на соціальні послуги – дитяче оздоровлення, закупівлю путівок на санаторно-курортне лікування тощо, оскільки фінансовий стан Фонду дозволяв це зробити. Водночас, принциповим питанням була умова збільшення загальної кількості оздоровлених застрахованих осіб у санаторно-курортних закладах та дітей у дитячих закладах оздоровлення.

Правління Фонду підтримало таку позицію профспілкової сторони. Відповідно до затвердженого бюджету збільшено видатки на оздоровчі заходи, зокрема:

  • на придбання путівок на санаторно-курортне лікування з 1 076 млн. грн. до 1 254 млн. грн. (на 16,5 %);
  • фінансування оздоровлення дітей у дитячих закладах оздоровлення з 217 млн. грн. до 342 млн. грн. (на 57%);
  • часткове фінансування санаторіїв-профілакторіїв з 128 млн. грн. до 141 млн. грн. (на 9,5%);
  • часткове фінансування ДЮСШ з 170 млн. грн. до 180 млн. грн. (на 6%);
  • позашкільне обслуговування дітей, у тому числі придбання дитячих новорічних подарунків з 98 млн. грн. до 103 млн. грн.( на 5%).

Зазначені рішення дозволять збільшити кількість оздоровлених застрахованих осіб з 202 тис. - у 2012 році до 222 тис. - у 2013 році (на 10%), а кількість оздоровлених дітей відповідно збільшиться з 215 тис. до 255 тис. (на 18,5%).

Крім цього збільшено денну норму на харчування, лікування та культурне обслуговування кожної дитини з 39 до 42 гривень.

Завдяки затвердженню правлінням регіональних програм відділень Фонду щодо відновлення здоров’я застрахованих осіб і членів їх сімей та їх кошторисів поновлено фінансування ДЮСШ та санаторіїв-профілакторіїв.

 

Джерело:http://fpsu.pp.ua