Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Декларація соціальної справедливості - дорожня карта реалізації соціальної політики держави

Декларація соціальної справедливості - дорожня карта реалізації соціальної політики держави. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

    Міністерство соціальної політики України спільно з профспілками та роботодавцями готуватимуть щорічну Національну доповідь щодо забезпечення соціальної справедливості.  Як повідомила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська, відповідний пункт передбачений у Декларації соціальної справедливості. Документ був підписаний сьогодні у Києві трьома сторонами соціального діалогу під час міжнародної Конференції до Дня соціальної справедливості на тему: «Соціальна справедливість: гідна праця та соціальний захист».

      «У Декларації ми не лише розставляємо пріоритети та акценти у спільній роботі, але і визначаємо механізми оцінки зробленого. Зокрема, з 2014 року ми започатковуємо Щорічну національну доповідь щодо забезпечення соціальної справедливості в Україні. Переконана, цей документ стане реальним і об’єктивним показником ефективності нашої спільної діяльності», – сказала вона.

     Наталія Королевська відзначила, що для того, щоб побудувати в України соціально справедливе суспільство, потрібний тісний діалог і співпраця держави, профспілок і роботодавців, а також максимальний громадський контроль на всіх стадіях реалізації державної політики.

     «Я вдячна і профспілкам, і роботодавцям, які підтримали ініціативу щодо підписання Декларації соціальної справедливості та активно підключилися до процесу її розробки. Ця Декларація – це по суті дорожня карта нашого спільного руху у реалізації тих цінностей і принципів, які покладені в основу соціальної політики держави», – наголосила вона.

    За її словами, першочерговими орієнтирами розвитку держави є модернізація економіки і створення високотехнологічних та безпечних робочих місць, а також ефективна зайнятість і легалізація заробітної плати. «Лише забезпечивши ці першочергові умови в повному обсязі можна буде говорити про підвищення престижності та захист прав працівників бюджетної сфери. Про осучаснення пенсій та ліквацію соціальної несправедливості у розмірах пенсій. Про всебічну підтримку соціально незахищених громадян та про справедливий розподіл соціальних пільг і послуг», – відзначила Міністр.

      «Декларація – відкрита до підписання. Тому запрошую усіх небайдужих. Переконана, кількість підписантів декларації зростатиме. А значить зростатиме кількість людей та організацій, готових спільно з нами працювати над вирішенням проблем», – підсумувала Наталія Королевська.

 

Джерело: mlsp.gov.ua