Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Звернення Міністра енергетики та вугільної промисловості України

Звернення Міністра енергетики та вугільної промисловості України. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Шановні учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС!

Встановлення у нашій державі пам’ятного дня 14 грудня свідчить про визнання Ваших заслуг перед українським народом та усім світом. Саме цього дня у 1986 році в газеті«Правда» надруковано повідомлення про те, що держкомісією прийнято в експлуатацію комплекс захисних споруд на Чорнобильській АЕС, аналогу побудови якого у такий стислий термін немає у світі. Про масштабність виконаних робіт свідчить те, що у ліквідації катастрофи на ЧАЕС брали участь понад 650 000 людей, серед яких і шахтарі та енергетики України.

Від імені працівників Міністерства та від себе особисто висловлюю щиру вдячність усім ліквідаторам за самопожертву і великий подвиг. Завдяки Вашій мужності, героїзму, організованості, відповідальності збережено мільйони життів, а наша країна зуміла подолати наслідки найбільшої катастрофи техногенного характеру.
Звертаюся до кожного громадянина України: вшануймо пам’ять тих ліквідаторів, які ціною свого життя зупинили страшне лихо, рятуючи народ України.

Усвідомлюючи важливість та широкі перспективи розвитку атомної енергетики, пам’ятаймо, що Чорнобиль не повинен стати минулим і  має спонукати нас бути пильними та якнайбільше уваги приділяти безпеці використання мирного атома.

З нагоди цього пам’ятного дня зичу всім ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, усім співвітчизникам доброго здоров’я, добра і миру, і нехай подібне лихо більш не повториться у світі.

Міністр                                                                                                         Е. Ставицький

 

Джерело: http://mpe.kmu.gov.ua