Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

З настанням холодів усі установи соціальної сфери працюють у посиленому режимі

З настанням холодів усі установи соціальної сфери працюють у посиленому режимі. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Мінсоцполітики активізовує роботу усіх соціальних установ у зв’язку з настанням холодів. Про це сказала Міністр соціальної політики Наталія Королевська під час селекторної наради на тему: «Забезпечення ефективної планової роботи закладів та установ соціальної сфери».

«Настають холоди. Але підвищена температура в суспільстві не може зігріти людей під час морозів. Тому необхідно максимально активізувати роботу усіх установ соціальної сфери. Усі вони повинні працювати у посиленому режимі. Щоб люди знаходилися в теплі, були нагодовані, отримували притулок і захист», – сказала вона.

Наталія Королевська зазначила, що на сьогодні в Україні діють більше 3 тис. установ сфери соціального захисту. В них отримують послуги люди похилого віку, інваліди, діти-сироти, хворі, бездомні, наркозалежні. Загалом – понад 2 млн. осіб.

«У зв’язку з цим доручаю забезпечити щотижневий моніторинг організації безперебійної роботи інтернатних установ соціального захисту населення. Крім того, також має бути забезпечено щотижневий моніторинг роботи оперативних штабів, які координують дії місцевих органів влади для своєчасного реагування на випадок надзвичайних ситуацій, пунктів обігріву на базі закладів та установ соціального захисту та обслуговування», – сказала вона.

Окремо Міністр наголосила, що керівництво структурних підрозділів з питань соціального захисту населення в регіонах має активізувати роботу із забезпечення соціального захисту бездомних осіб в зимовий період та одиноких і самотніх громадян похилого віку та інвалідів.

 

Джерело: http://www.mlsp.gov.ua