Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Уряд заслухав керівників органів влади, яким підпорядковані найбільші боржники із зарплати поміж державних підприємств

Уряд заслухав керівників органів влади, яким підпорядковані найбільші боржники із зарплати поміж державних підприємств. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Мінсоцполітики підготувало проект постанови Уряду щодо невідкладних заходів з погашення заборгованості із заробітної плати. Про це сказала Міністр соціальної політики Наталія Королевська під час наради Уряду з питань погашення заборгованості із заробітної плати та заборгованості перед Пенсійним фондом. 

«Для того, щоб пришвидшити погашення заборгованості із заробітної плати, яка на сьогодні існує у підприємств різної форми власності, Мінсоцполітики розробило проект постанови Уряду «Про невідкладні заходи щодо погашення заборгованості із заробітної плати». На даний час цей документ направлений на погодження до ЦОВВ», - сказала вона. 

Під час наради Наталія Королевська зазначила, що минулого тижня Мінсоцполітики розпочало реалізацію пакету першочергових дій з посилення соціального захисту населення, зокрема і у сфері погашення заборгованості із заробітної плати. Крім того, були заслухані керівники шести центральних органів виконавчої влади, заборгованість із заробітної плати на підприємствах яких становить 85% усієї заборгованості на державних підприємствах. 

«За оперативними даними, найбільше заборгували на підприємствах Укроборонпрому – 182,8 млн. грн. та Фонду держмайна – 69,1 млн. грн. Також є суттєві борги у підприємств Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Мінпромполітики, Міністерства інфраструктури та Міністерства оборони. Кабмін доручив Держфінінспекціїпровести перевірку державних підприємств, які мають найбільшу заборгованість», - сказала вона. 

Про результати такої перевірки, за словами Наталії Королевської, Кабінет Міністрів має бути поінформований до 10 грудня. Міністр також повідомила, що в рамках напрацьованих Мінсоцполітики кроків із погашення заборгованості передбачається створення механізму гарантування задоволення вимог найманих працівників внаслідок неплатоспроможності роботодавця. «Це дозволить вирішити питання зарплатних боргів підприємств-банкрутів. Для цього на розгляд Уряду вже направлено проект Закону «Про внесення змін до окремих законів України щодо задоволення вимог найманих працівників внаслідок неплатоспроможності роботодавця», - сказала вона.

 

Джерело: mlsp.gov.ua