Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Уряд підтримав пропозицію призначити пенсії батькам, які виховали 5 та більше дітей

Уряд підтримав пропозицію призначити пенсії батькам, які виховали 5 та більше дітей. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

     Кабінет Міністрів підтримав пропозицію призначення пенсії батькам, які виховали 5 і більше дітей. Відповідні положення передбачені у проекті Закону України «Про внесення змін до статті 1 Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» щодо призначення пенсії батькам, які виховали 5 і більше дітей. 
    Як зазначила Міністр соціальної політики Наталія Королевська, чинним законодавством передбачено право на пенсію за особливі заслуги перед Україною лише матерям, які народили п’ятеро і більше дітей та виховали їх до шестирічного віку. 
    «Законопроектом пропонується поширити право на пенсію за особливі заслуги перед Україною також і на батька, який у разі смерті матері дітей або позбавлення її батьківських прав виховував п’ятьох або більше дітей до шестирічного віку. Це забезпечить соціальну справедливість по відношенню до таких батьків», – зазначила вона.
    Наталія Королевська наголосила, що запропонована норма відповідатиме ідеології Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», яким передбачено, що жінки, які народили п’ятеро або більше дітей і виховали їх до шестирічного віку, мають право на призначення дострокової пенсії. Крім того, за вибором матері або у разі її відсутності, така дострокова пенсія може бути призначена батьку. У разі ухвалення законопроекту Верховною Радою витрати на його реалізацію у 2014 році становитимуть 1,4 млн. грн.

 

Джереор: http://ukrsocium.com