Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Круглий стіл «Нові підходи в реалізації політики зайнятості в м. Києві»

Круглий стіл «Нові підходи в реалізації політики зайнятості в м. Києві». Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Київська міська рада профспілок спільно з Київським міськім центром зайнятості шукала «Нові підходи в реалізації політики зайнятості в м. Києві». Сумісне засідання круглого столу по обговоренню положень Закону України «Про зайнятість населення» відбулося у Великій залі Міськпрофради 22 серпня 2013 року.

Ринок праці Києва – самий динамічний у державі. Він першим реагує на будь-які зміни в законодавстві, з нього починається пілотна реалізація багатьох соціальних та економічних проектів. Вже більше півроку діє Закон України «Про зайнятість населення». В ході практичної реалізації деяких його положень у окремих суб’єктів ринку праці виникають питання, доповнення та пропозиції до діючих норм, які, на їх думку, можуть зробити Закон більш ефективним, збільшити рівень зайнятості населення.

В засіданні брали участь голова Київської міської ради профспілок Мельник В.П., заступник голови КМДА Корж В.П., директор Київського міського центру зайнятості Сухомлин В.Б., заступник голови ФПУ Кондрюк С.М., голова Комітету з питань впровадження громадських ініціатив Громадської ради при КМДА Вернігора Н.Ф., представники галузевих профорганізацій Міськпрофради, представники Федерації роботодавців м. Києва, представники ВГО Ліга соціальних працівників України, представники Міського відділення Фонду інвалідів, директори районних центрів зайнятості, начальники профільних відділів Київського міського центру зайнятості.

Мета заходу - визначення ефективних шляхів співпраці між основними гравцями Київського ринку праці: Київським міським центром зайнятості, профспілками Києва, підприємствами столиці зі збереження наявних та створення нових робочих місць, обговорення положень Закону України «Про зайнятість населення» та формування пакету пропозицій щодо вдосконалення деяких норм Закону.

Представники Сторін – Учасників круглого столу в своїх промовах відзначили, що Закон України «Про зайнятість населення» містить перелік нових інструментів регулювання ринку праці і зайнятості населення. Серед позитивних його положень є посилення мотивації працівників та роботодавців до легального працевлаштування, зниження рівня молодіжного безробіття, покращення ситуації із зайнятістю людей зрілого віку, встановлення зв`язку між освітою та ринком праці, подолання дефіциту можливостей для професійного зростання особи тощо.

Разом з тим, Учасники круглого столу відмітили, що окремі положення діючого Закону потребують перегляду, змін та доповнень.

За результатами обговорення було прийнято рішення створити робочу групу з числа представників Сторін - Учасників круглого столу для систематизації пропозицій та направлення підсумкового документу до Кабінету Міністрів України.

 

Джерело: http://profrada.kiev.ua