Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Оздоровлення постраждалих від Чорнобильської катастрофи

Оздоровлення постраждалих від Чорнобильської катастрофи. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Понад 21% дітей-чорнобильців, які мають оздоровитися до кінця року, вже отримали можливість оздоровитися. Про це повідомив директор Департаменту соціального захисту постраждалих від Чорнобильської катастрофи та інших категорій Міністерства соціальної політики України Сергій Подорожний.

«Оздоровлення чорнобильців цього року розпочалось 14 червня. За цей час на оздоровлення поїхали 10,5 тисяч дітей у складі груп та ще понад 1,8 тисячі дітей з одним із батьків. Загалом це понад 21% дітей-чорнобильців, які мають оздоровитися до кінця року. Зокрема, з Києва та Київської області, які чи не найбільше постраждали, оздоровлюватись відправили понад 2,24 тисяч дітей», - сказав він.

Сергій Подорожній відзначив, що серед дорослих чорнобильців можливістю оздоровитись вже скористались понад 8 тис. осіб, що складає майже 23% від тих, хто має оздоровитися до кінця року, серед яких вперше і чорнобильці 3-ї та 4-ї категорій. «З цього року за ініціативи Міністра соціальної політики України Наталії Королевської діє новий Порядок оздоровлення чорнобильців, завдяки якому вперше для постраждалих 3-ї та 4-ї категорій виділяються пільгові путівки. Крім того був запроваджений механізм, за яким гарантовано зберігається обліковий номер у черзі на наступний рік для тих чорнобильців, які не отримали путівки у поточному році», - сказав він.

Ще одним нововведенням, за словами Сергія Подорожнього, стала можливість обирати місце оздоровлення. «Цим же порядком передбачено, що чорнобильці самостійно обирають місце відпочинку серед тих, які перемогли у тендері. Це дозволяє їм з урахуванням саме їхніх захворювань підібрати відповідний заклад, що дозволяє зробити таке оздоровлення більш ефективним», - сказав він.

Як раніше зазначала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська, такий підхід є також більш раціональним щодо використання бюджетних коштів. Він дозволяє за підсумками року чітко зрозуміти, які заклади користають попитом, а куди люди не хочуть їхати.

Довідка.

У Державному бюджеті на 2013 рік передбачено 380 млн. грн. на оздоровлення осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. За результатами тендерів за ці кошти було закуплено майже 94 тис. путівок до 59 оздоровчих закладів України.

 

Джерело: mlsp.gov.ua