Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

VIІI Міжнародний конкурс-фестиваль талановитих дітей-сиріт «Щасливі долоні»

VIІI Міжнародний конкурс-фестиваль талановитих дітей-сиріт «Щасливі долоні». Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Кожна дитина, незалежно від умов, в яких вона виховується, має право на всебічну підтримку та розвиток її талантів. Про це заявила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час участі у церемонії нагородження переможців VIІI Міжнародного конкурсу-фестивалю талановитих дітей-сиріт «Щасливі долоні», який відбувся у дитячому центрі «Артек» 7 липня.

«Цей фестиваль - це своєрідний соціальний ліфт. У ньому взяли участь 600 дітей-сиріт з усієї України. Це яскраве свідчення того, що всі наші діти є рівними у своїх правах і можливостях, а ще - безперечно талановитими і креативними. Це фестиваль, де будуть переможці, але не буде тих, хто програв», - переконана Наталія Королевська.

За її словами, надзвичайно важливо, щоб кожна дитина відчувала увагу та підтримку дорослих незалежно від того, де вона виховується - в родині, у будинку сімейного типу, чи в інтернаті. «Маємо усвідомити всі, що чужих дітей не буває. Що всі діти є талановитими, сміливими, креативними. Вони надихають своєю жагою до нових знань, знайомств, творчості. Коли сьогодні я дивилася в очі цих щасливих дітей, розуміла, що у нашої країни є майбутнє», - сказала Міністр.

Вона подякувала усім організаторам, спонсорам та меценатам, які зробили можливим це свято. «Вони роблять величезну справу, доводячи, що діти були та залишаються найважливішим у нашому житті. І головне завдання для нас, дорослих, - оточити увагою та турботою, подарувати свято кожній дитині», - відзначила Наталія Королевська.

Довідка
Міжнародний конкурс-фестиваль талановитих дітей-сиріт «Щасливі долоні» - проект, спрямований на створення умов для успішної адаптації дітей-сиріт в соціумі, подальший розвиток здібностей, талантів, визначення життєвих пріоритетів.

Учасники проекту: 150 дітей з понад 30 країн світу, 600 талановитих дітей-сиріт, відібраних на конкурсній основі в напрямках «Культура», «Спорт», «Освіта» з усіх регіонів України. За 8 років проведення фестивалю у ньому взяло участь близько 10 000 дітей.

 

Джерело: ukrsocium.com